Ghid pentru completarea formularului de cerere ofertă orientativă

Vă mulțumim pentru intenția de a ne solicita o ofertă orientativă legată de evaluarea la securitate fizică.

În continuare, pentru o cât mai bună acuratețe a valorii ce face obiectul ofertei pe care o veți primi o să explicăm formularul ce trebuie completat.

Zone cuprinse în perimetru

Suprafața totală a perimetrului (mp)Reprezintă totalul suprafețe perimetrale, în metri pătrați, amprenta la sol a întregii arii pe care se desfășoară compania, care face obiectul evaluării.
Spațiu administrativSuprafața utilă totală a zonelor închise (clădiri, incinte) cum ar fi:
– birouri;
– spații comune;
– căi de acces;
– spații sanitare (toalete, dușuri, etc.)
– spații de servire masă;
– spații de odihnă;
– vestiare;
– alte zone / dependințe;

NU CUPRINDE (sunt zone tratate separat în categoriile următoare)
– casierii sau zone de procesare numerar;
– spații de depozitare;
– spații / zone de comercializare produse;
– zone de prezentare / showroom;
– spații folosite pentru acomodarea sistemelor destinate automatizarii, controlului și monitorizării echipamentelor de securitate ce deservesc perimetrul.
Spațiu operații cu numerar Cuprinde exclusiv spații precum:
ZONE DE TRANZACȚIONARE (ex. casierii)
ZONE DE PROCESARE (zone folosite pentru pregătirea numerarului pentru predare (ex. către bancă).
Zona depozitare Spațiu folosit exclusiv pentru depozitare bunuri / produseZo.
Zona expunere Spațiu destinate exclusiv comercializării de produse. Zona unde au acces clienți, beneficiari ai produselor (Ex. zona de expunere a produ- selor din cadrul magazinelor).

NU CUPRINDE spațiile administrative aferente (birouri, casierii, etc.)
Zonă de prezentare / showroom Spații destinate exclusiv zonelor de prezentare accesibile clienților.

NU CUPRINDE alte spații precum
cuprinse în categoriile anterioare
Sali de spectacol / Club / Alte manifestari Zona de destinată accesului publicului în calitate de participant la evenimentele organizate în acel spațiu. Această categorie cuprinde și scena sau spațiul destinat repreznetărilor sau desfășurării manifestărilor pentru care este dedicată sala / spațiul respectiv.

NU CUPRINDE spațiile în care publicul are accesul restricționat și care se încadrează conform destinației în categoriile de mai sus.
Exemplu determinare valori suprafețe Showroom
Exemplu determinare valori suprafețe sală spectacole

Nu ezitați să folosiți caseta ”Alte comentarii / mențiuni” dacă doriți să detaliați anumite aspecte sau dacă aveți întrebări.

Prioritatea cu care doriți efectuarea serviciului

În cazul în care sunteți sub presiunea timpului și doriți efectuarea evaluării în regim de urgență, selectați opțiunea ”Urgent”. Asta înseamnă că evaluarea se va efectua într-un termen cuprins între 1 și 3 zile (în funcție de obiectiv și de complexitatea activităților desfășurate) din momentul semnării contractului de servicii, cu condiția ca evaluatorul să aibă acces fizic la obiectiv și să primească toate documentațiile solicitate, după caz, în funcție de tipul obiectivului ce urmează a fi evaluat. De asemenea trebuie să știți că optând pentru efectuarea evaluării în regim de urgență, valoarea serviciului de evaluare crește semnificativ.

Prin alegerea opțiunii ”Până la o dată stabilită” puteți propune o dată calendaristică nu mai devreme de două săptămâni de la data completării formularului. Data propusă va trebui să fie confirmată în scris, de către evaluatorul de risc.

Dacă nu vă grăbiți și prin bifarea opțiunii ”În funcție de disponibilitatea evaluatorului” în cazul în care acceptați oferta de preț transmisă, evaluatorul vă va propune o dată pentru efectuarea evaluării.

În cazul în care aveți orice fel de întrebări legate de efectuarea evaluării de risc sau legate de către alte servicii conexe în domeniul pazei și securității de bunuri și persoane puteți vizita site-ul sau puteți folosi informațiile de contact pentru a intra în legătură cu Dl. Tătuc Gheorghe, expert pe probleme de securitate fizică.